Reinier-John Koopman

Portretfoto van Reinier-John Koopman
Overal van betekenis

Specialisaties: ondernemingsrecht, financieel recht, faillissementsrecht en procesrecht

Reinier-John is sinds november 2020 werkzaam als jurist ondernemingsrecht bij aaff. Na zijn afstuderen in Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen startte Reinier-John als wetenschappelijk medewerker bij de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vervolgens werd hij advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Brabant. Daarna vervolgde hij zijn carrière als jurist en manager bij diverse (internationale) zakelijke dienstverleners.

Reinier-John is een zeer ervaren (proces)advocaat. Hij is strategisch, betrouwbaar en tactisch. Hij vervult graag de rol van spin in het web en is daarbij ondersteunend en beslisvaardig. Hij denkt in oplossingen en door zijn vele jaren ervaring in de zakelijke dienstverlening kan hij goed meedenken met de business.

In zijn vrije tijd is hij tuchtrechter en secretaris bij van de Commissie van Beroep van de Nederlandsche Basketballbond en secretaris van Stichting Talent Ontwikkeling. Daarnaast besteedt hij graag tijd aan zeilen, lezen, wandelen en het bezoeken van musea.

Artikelen van Reinier-John

  1. Huisvesting personeel: regels en aansprakelijkheid

    Zorg dat je in elke huisvestingssituatie op de hoogte bent van de benodigde vergunningen en dat je deze in bezit krijgt. Zo voorkom je vervelende verrassingen.

    Regels huisvesting personeel
  2. Praktijkvoorbeeld: recht hebben, krijgen én halen

    Ken je het gevoel in je recht te staan? Vinden dat je in je recht staat, betekent nog niet dat je van de rechter gelijk krijgt. Recht hebben en krijgen betekent niet dat je je recht ook weet te halen.

    Uitspraak rechter
  3. Hoge Raad streng voor webwinkels

    Wil jij met jouw webshop niet in een juridisch strijd belanden? Zorg dat jouw bestelknop de juiste boodschap overbrengt! De tekst 'bestelling plaatsen' voldoet niet.

    Bestelling webshop
  4. Incasso van facturen: praktische tips

    Je hebt verschillende mogelijkheden om een factuur te incasseren. Wij geven je enkele praktische tips.

    nakijken facturen
  5. Hoe de European Accessibility Act jouw webshop klantvriendelijker maakt

    Klanten verwachten een naadloze en inclusieve winkelervaring, ongeacht hun persoonlijke omstandigheden. De European Accessibility Act (EAA) kan hierbij helpen.

    Toetsenbord
  6. Right to repair: de consequenties

    De Right to repair-wet heeft aanzienlijke implicaties voor handelsbedrijven en e-commercebedrijven. Naar verwachting zal de wetgeving in het najaar van 2026 geïmplementeerd worden.

    Right to repair