Specialisaties: erfrecht, huwelijksvermogensrecht
Linda is sinds september 2013 werkzaam als estate planner en jurist personen- en familierecht bij aaff. Na haar studies Nederlands en Notarieel recht heeft zij bijna tien jaar gewerkt in het notariaat. Nog elke dag is zij blij met haar carrièreswitch. De actieve, begeleidende rol van klanten in het gehele juridische traject past haar beter. Linda vindt het geweldig om een klant enthousiast te maken over een onderwerp dat vaak niet zo leeft, zoals testamenten en huwelijksvoorwaarden. Het wordt als taaie kost gezien en daarom dikwijls vooruit geschoven, terwijl het hebben van goede testamenten en huwelijksvoorwaarden juist voor een ondernemer van groot belang is.
Linda wordt ook enthousiast van een goed concert. In haar vrije tijd is zij dan ook regelmatig op een muziekfestival te vinden. Daarnaast leest ze graag een goed boek en doet ze leuke dingen met haar gezin.
Regelmatig schenken ouders aan één van hun kinderen, terwijl hun andere kinderen op dat moment geen (gelijke) schenking krijgen.
Met een echtscheidingstestament voorkom je dat er vermogen terechtkomt bij je ex-echtgen(o)t(e).
Door adoptie ontstaat een familierechtelijke betrekking tussen de adoptieouder en het adoptiekind. Hij of zij is jouw wettelijke afstammeling en daarom erft jouw adoptiekind van jou.
Hoe zorg je dat een schenking of erfenis binnen je eigen familie blijft? Dit regel je door te bepalen dat de uitsluitingsclausule van toepassing is. Waar moet je rekening mee houden?
Als je na 1 januari 2018 bent getrouwd dan geldt de Wet beperkte gemeenschap van goederen. Wat betekent dit voor jou en je onderneming?
Een periodiek verrekenbeding bij de huwelijkse voorwaarden pakt vaak anders uit dan verwacht. Let op deze punten.