Monique van der Manden-Poels

Portretfoto van Monique van der Manden-Poels
Overal van betekenis

Specialisatie: arbeidsrecht

Monique is sinds oktober 2008 werkzaam bij aaff. Zij is begonnen als accountsecretaresse en na het volgen van de deeltijd hbo-opleiding arbeidsrecht werkzaam als jurist arbeidsrecht. Monique heeft een divers arbeidsverleden en is hét voorbeeld van duurzaam inzetbaar zijn. Na de opleiding Facilitair Management en daarbij passende functies voltooide zij in deeltijd de makelaarsopleiding en was zij gedurende vijftien jaar werkzaam in de exclusieve makelaardij in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Monique houdt zich nu met name bezig met het opstellen van arbeidsovereenkomsten en overig daaraan gerelateerd arbeidsjuridisch advies.

In haar vrije tijd is Monique nog steeds regelmatig op pad om huizen met potentiële kandidaten te bekijken en vindt zij het heerlijk om in de tuin werkzaam te zijn.

Artikelen van Monique

  1. Verschillende verlofvormen rondom geboorte kind

    Wat zijn de rechten van je werknemers en wat betekent dit voor jou op het gebied van verlofrechten rondom de geboorte van een kind, zowel voor de zwangere werkneemster als haar partner.

    Zwangere vrouw aan het werk achter laptop
  2. Loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid AOW-er teruggebracht

    Met ingang van 1 juli 2023 is de loondoorbetalingsplicht voor de werkende AOW-er bij arbeidsongeschiktheid teruggebracht van dertien weken naar maximaal zes weken.

    Oude man aan het werk met aow
  3. Arbeidsvoorwaarden? Schriftelijk informeren werknemer verplicht

    Met de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden ben je als werkgever verplicht je medewerker schriftelijk te informeren over de arbeidsvoorwaarden.

    informatiegesprek arbeidsovereenkomst
  4. Concurrentie- en relatiebeding: niet om werknemer te binden

    Wil je een concurrentie- of relatiebeding opnemen in een arbeidsovereenkomst? Overweeg dan goed de belangen voor je onderneming en probeer deze zo goed mogelijk vast te leggen.

    beding tekenen in contract
  5. Slapende dienstverbanden en AOW-gerechtigde leeftijd

    Heb je te maken met een werknemer met een slapend dienstverband die de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt? Zorg dan dat je de arbeidsovereenkomst op een juiste wijze beëindigd.

    Ondernemer aan het nadenken over slapende dienstverbanden en AOW-gerechtigde leeftijd van werknemer
  6. Aandachtspunten bij ontslag met wederzijds goedvinden

    Beëindig je een dienstverband met wederzijds goedvinden? Dan maak je afspraken over het ontslag die je vastlegt in een vaststellingsovereenkomst. Besteed daarbij aandacht aan deze aandachtspunten.

    Meneer bekijkt aandachtspunten bij ontslag met wederzijds goedvinden