Iris van Rooij

Portretfoto van Iris van Rooij
Overal van betekenis

Specialisaties: arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht, aansprakelijkheidsrecht

Iris is sinds 1 februari 2023 werkzaam bij aaff als jurist arbeidsrecht. Tijdens haar studie aan de Universiteit van Tilburg is zij begonnen als bibliothecaresse en juridisch medewerker bij een advocatenkantoor. Na het afronden van haar master, heeft zij de keuze gemaakt om zich verder te verdiepen in het arbeidsrecht.

Elk weekend is Iris te vinden op het hockeyveld en daarnaast tennist ze graag. Ook geniet ze van leuke uitjes met vrienden.

Artikelen van Iris

  1. De inzet van werknemers: wat is er afgesproken over de arbeidsomvang?

    Het rechtsvermoeden van arbeidsomvang biedt werknemers meer zekerheid over hun arbeidsduur. Een werknemer moet gedurende een periode van drie maanden een bepaald aantal uren hebben gewerkt.

    Werknemer en werkgever
  2. Let op de wettelijke bedenktermijn bij een vaststellingsovereenkomst

    Ben je met je werknemer overeengekomen de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen? Dan heeft deze werknemer recht op een bedenktermijn van veertien dagen.

    Gesprek tussen collega's
  3. Niet gewerkt, toch loon?

    Sinds januari 2020 ben je als werkgever verplicht om aan de werknemer het loon te betalen, ook als je werknemer de arbeid niet verricht. Toch zijn er uitzonderingen op deze regel.

    Briefgeld en muntgeld
  4. Nieuw: wettelijk minimumuurloon

    In januari 2024 is de wet Wet Minimumloon en minimumvakantiebijslag veranderd. Het vervangt het maand-, week- en dagloon.

    Vrouw zit achter de laptop met op de voorgrond een klok
  5. Toezegging arbeidsovereenkomst? Hier moet je op letten als werkgever

    Zeg je als werkgever een contract voor onbepaalde tijd toe? Dan moet je volgens de rechtbank Midden-Nederland ook je woord houden. Begin van dit jaar heeft de rechtbank uitspraak gedaan in een zaak.

    Medewerkers in overleg over contract
  6. Zzp'er of werknemer? Hier moet je op letten.

    Zzp'er of werknemer? Dat was de centrale vraag waar de Hoge Raad recent uitspraak over deed in de Deliveroo-zaak. Lees hoe je aan de wettelijke voorwaarden voldoet.

    maaltijdbezorger op de fiets