Een medewerker onderhandelt met zijn werkgever over de beëindiging van zijn contract. Dat doet hij via de mail. Een vaststellingsovereenkomst ondertekent de werkgever niet. Zijn de afspraken geldig? De rechter heeft geoordeeld.
Kunnen afspraken die over de mail gemaakt zijn een vaststellingsovereenkomst vervangen? Die vraag werd onlangs voorgelegd aan de rechter. Een werknemer en werkgever onderhandelen over de beëindiging van een contract. Dat doen zij via de mail. Ze maken afspraken over de datum waarop het contract beëindigd wordt en het loon dat de werkgever nog moet betalen. En ook over de resterende vakantietoeslag en –dagen bereiken ze via de mail overeenstemming. De gemachtigde van de werknemer vraagt de werkgever vervolgens meerdere keren een vaststellingsovereenkomst aan te leveren. De werkgever doet dat niet, waarop de werknemer naar de rechter stapt.
Voor de rechtbank betwist de werkgever niet dat partijen overeenstemming hebben bereikt over beëindiging van de arbeidsovereenkomst, het loon en de vakantietoeslag en -dagen. Wel geeft de werkgever aan dat hij geen vaststellingsovereenkomst heeft getekend. De rechter oordeelt daarop dat deze overeenkomst slechts een formalisering is van de gemaakte afspraken. Omdat de werkgever de afspraken niet ter discussie stelt, wijst de rechter de vorderingen van de werknemer toe.
aaff is graag overal van betekenis. Heb je vragen over beëindiging van het contract van een van je werknemers? Of wil je meer weten over het opstellen van een vaststellingsovereenkomst? Neem contact op met onze juristen arbeidsrecht.
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina