Organisaties worden steeds vaker slachtoffer van cybercrime. Onze specialisten kunnen je adviseren over het verbeteren van de inrichting van je informatiebeveiliging en zorgen voor het verhogen van de awareness in je organisatie.
Organisaties worden steeds vaker slachtoffer van cybercrime. Cybercrime komt voor in verschillende varianten, zoals virussen, malware, phishing of ransomware. Vaak ligt menselijk handelen ten grondslag aan succesvolle webcriminaliteit. Absolute veiligheid is er niet. Bewustwording bij bestuurders en medewerkers is dan ook het belangrijkste wapen in de strijd tegen cybercrime. Onze specialisten kunnen je adviseren over het verbeteren van de inrichting van je informatiebeveiliging en zorgen voor het verhogen van de awareness in je organisatie.
Cybercrime komt steeds vaker voor bij mkb-organisaties. Bedrijven hebben steeds meer moeite om zich daartegen te wapenen. Van het bedrijfsleven en (overheids)instanties wordt verwacht dat zij alles doen om op een veilige en respectvolle wijze om te gaan met data en persoonsgegevens. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een adequaat informatiebeveiligingsbeleid en security awareness een vereiste. Een(cyber)security beleid is een must. Dit beleid beschrijft welke maatregelen genomen zijn en/of moeten worden om computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens te beschermen tegen schadelijke aanvallen.
Er zijn verschillende vormen van cybercrime. Hierbij kun je onder andere denken aan:
Risico’s liggen op de loer. Veelal zijn risico’s te herleiden tot het ontbreken van bewustwording of verkeerd menselijk handelen. Ten aanzien van het inschatten van (cyber)security risico’s kunnen zich de volgende situaties binnen een organisatie voordoen:
Wij maken gebruik van een Cyber Security Healthcheck, die je helpt om je (cyber)security risico’s in beeld te brengen en te mitigeren. aaff heeft gekwalificeerde accountants en IT-auditors die je kunnen adviseren over het verbeteren van de inrichting van je informatiebeveiliging en kunnen zorgen voor het verhogen van de bewustwording in je organisatie. Aan de hand van een nulmeting van je omgeving kunnen wij snel tot een kwalitatief en passend voorstel komen voor verbetering. Daarnaast kunnen wij bestuurders en medewerkers van je organisatie meenemen in de wereld van (cyber)security aan de hand van op maat gemaakte trainingen en bewustwording sessies. Dit doen wij met behulp van ons (cyber)security trainingsprogramma.
De Cyber Security Healthcheck helpt om de digitale weerbaarheid, het vermogen om te kunnen incasseren en snel te kunnen reageren, te verhogen. Wij gaan graag het gesprek met je aan over onderwerpen als identificatie, bescherming, detectie, reactie en herstel.
aaff is graag overal van betekenis. Voor meer informatie over (cyber) security of over de dienstverlening van IT-audit kun je contact opnemen met de specialisten van ons IT-audit team.
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina