Ondernemers staan er vaak niet bij stil dat ook zij voortijdig kunnen overlijden. Heb jij iets geregeld om te voorkomen dat je partner in dat geval in financiële problemen komt? Een overlijdensrisicoverzekering kan uitkomst bieden.
Een overlijden heeft veel impact, niet alleen emotioneel, maar vaak ook financieel. Voor mensen in loondienst is er meestal een nabestaandenpensioen bij het pensioenfonds verzekerd. Als ondernemer ben je in de meeste gevallen niet bij een pensioenfonds aangesloten en is er dus ook geen nabestaandenpensioen.
Nederland telt meer dan een miljoen zzp’ers. Zij realiseren zich vaak niet dat, als zij overlijden, hun nabestaanden er financiëel op achteruitgaan. Sommige nabestaanden komen zelfs in financiële problemen. Natuurlijk is het mooi als familie je nabestaanden bijstaat of dat er een crowdfundingsactie wordt opgezet, maar wil je dat je partner hiervan afhankelijk is?
Financiële zorgen kun je eenvoudig voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met de uitkering van deze verzekering kunnen je nabestaanden na je overlijden hun leven financiëel 'op de rit' krijgen. Een financieel plan brengt perfect in beeld wat de financiële situatie van je nabestaanden is na je overlijden en wat je kunt regelen om deze situatie te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je partner en kinderen na je overlijden kunnen blijven leven zoals jij dat wilt. En dat geeft financiële rust. Neem contact op met onze financieel planners, wij helpen je graag om dit inzichtelijk te maken en zaken goed te regelen.
Financiële zorgen kunt u eenvoudig voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met de uitkering van deze verzekering kunnen uw nabestaanden na uw overlijden hun leven financieel 'op de rit' krijgen. Een financieel plan brengt perfect in beeld wat de financiële situatie van uw nabestaanden is na uw overlijden en wat u kunt regelen om deze situatie te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat uw partner en kinderen na uw overlijden kunnen blijven leven zoals u dat wilt. En dat geeft financiële rust. Neem contact op met onze financieel planners, wij helpen u graag om dit plaatje inzichtelijk te maken en zaken goed te regelen.
Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er vaak gekeken of de hypotheek bij overlijden nog betaalbaar is. Zo niet, dan wordt er een overlijdensrisicoverzekering geadviseerd. Deze verzekering keert uit bij overlijden, waardoor de hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost. Natuurlijk is het voor de achterblijvende partner fijn om geen hypotheek meer te hebben. Maar is dat wel voldoende?
Zeker in een gezin met (jonge) kinderen is het wegvallen van één van de ouders niet alleen emotioneel, maar ook praktisch een heel moeilijke tijd. Het laatste wat je dan wilt, is dat je partner méér moet gaan werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Je wilt juist dat er ruimte is voor tijd en aandacht voor de kinderen.
De uitkering kan dus ook ingezet worden als aanvulling op het (parttime) inkomen van je partner, de uitgaven aan vaste lasten en levensonderhoud en/of voor een periode onbetaald verlof om extra aandacht aan de kinderen te geven.
Met een overlijdensrisicoverzekering laat je je partner financieel gezond achter. De kosten van zo’n verzekering zijn tegenwoordig te overzien. Als je bijvoorbeeld van 25- tot 55-jarige leeftijd (dertig jaar lang) een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering van € 500.000 afsluit, betaal je gemiddeld nog geen € 14 per maand. Is de verzekering in de toekomst financieel gezien niet meer nodig? Dan kun je de verzekering op dat moment opzeggen. Of je een overlijdensrisicoverzekering nodig hebt en wat de hoogte van het verzekerd bedrag moet zijn, hangt af van je financiële situatie en je wensen en doelen.
aaff is graag overal van betekenis. Vraag je je af hoe je nabestaanden er na je overlijden voor staan? Onze financieel planners brengen graag je inkomens- en vermogenspositie in kaart. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina