Subsidies voor paardenhouders

De hippische sector is een sector die niet expliciet door de overheid wordt gestimuleerd. Toch zijn er subsidiekansen voor jou als paardenhouder. Wij hebben de subsidiemogelijkheden voor hippische ondernemers en ondernemers actief in de hippische sector op een rijtje gezet.

Paarden

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert. De Energie-investeringsaftrek bedraagt in 2025 40% van het in aanmerking komende investeringsbedrag.

MIA\Vamil

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) leveren je fiscaal voordeel op bij de aanschaf van duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Voorwaarde is dat je aanschaf op de Milieulijst staat die de overheid jaarlijks publiceert. Denk aan investeringen in energiezuinige apparaten, vervoermiddelen op waterstof of elektriciteit of duurzame gebouwen. Je voordeel kan oplopen van 27% tot 45%. De hoogte van het fiscaal voordeel is afhankelijk van het specifieke bedrijfsmiddel.

Subsidie voor innovatie

Bij innovaties kun je denken aan het ontwikkelen van nieuwe technologische producten, materialen of diensten. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), sportsubsidies en subsidies voor innovatieprojecten in samenwerkingsverbanden bieden interessante kansen.

Subsidie voor personeel

Bied je als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidieregeling Praktijkleren interessant voor jou. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus. Bedrijven die met een SBI-code voor horeca, recreatie of landbouw staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK), ontvangen een bonus.

Naast de subsidie Praktijkleren biedt ook de SLIM-subsidie interessante mogelijkheden. SLIM richt zich op het leren en ontwikkelen van je medewerkers. Het subsidiepercentage kan oplopen tot maximaal 80% van de subsidiabele kosten. De subsidie voor enkelvoudige bedrijven bedraagt maximaal € 24.999. Voor samenwerkingsverbanden kan de subsidie oplopen tot maximaal € 500.000.

Meer informatie

aaff is graag overal van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden in de paardenhouderij? Neem contact op met onze consultant subsidies.

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Volg aaff op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina